fbpx

Ultimativni vodič roštiljanja za Solomahere!

Dani su sve topliji i vedriji, iskoristite ljetno vrijeme da provodite što više vremena na otvorenom i uživate u prirodi.

Roštiljanje sa porodicom i prijateljima može biti nezaboravno iskustvo, a učinit će dan bogatim i ispunjenim na najljepši mogući način.
Okupite porodicu i prijatelje na roštilj i pripremite nezaboravno druženje!

Da bi roštiljanje bilo ugodnije, za sve Solomahere, pripremili smo ultimativni vodič roštiljanja:

Kako odabrati najbolji roštilj?

Da biste odabrali odgovarajući roštilj, potrebno je da razmislite šta planirate pripremati, koliko često i za koga. Na taj način možete pronaći roštilj odgovarajuće veličine i karakteristika.

Osim veličine samog roštilja, pazite i na razmak među rešetkama. Ako ćete peći velike komade mesa, nema problema. Ipak, ako volite grillovati manje meso i povrće, lako mogu propasti kroz rešetke ako je razmak između njih prevelik.

Vrste roštilja

  • Roštilj na ugalj – Karakterističan je po autentičnom okusu i mirisu pečenog mesa. Dostupni su u okruglom i kvadratnom obliku, sa dugim i kratkim nogarama koje možete postaviti na odgovarajuću radnu visinu. Određeni modeli su i na točkićima koje su lakši za pomjeranje, dok se neki mogu rastaviti na male dijelove, pa ih je lakše premjestiti sa jednog mjesta na drugo.
  • Plinski roštilj – Prednost kuhanja na plinskom roštilju je brzina, jer se puno brže ugrije nego roštilj na ugalj. Većina plinskih roštilja stoji na nogama sa točkićima i može se pomicati, što je vrlo praktično za korištenje na različitim mjestima.
    Ovi roštilji se međusobno razlikuju jedan od drugog po tehnici pečenja – jedni funkcionišu uz direktan kontakt, a drugi putem zagrijane ploče.
    Ako namjeravate često koristiti roštilj za pripremu ručka, plinski roštilj je najbolji izbor.
  • Električni roštilj – Električni roštilj se može naći u različitim veličinama, sa različitim funkcijama, tako da su pogodni za kuhanje na otvorenom kao i u stanu. Glavna prednost električnih roštilja
    je u tome da kao i plinski, omogućavaju upotrebu u zatvorenom prostoru jer prilikom roštiljanja nema toliko dima.  Na električnom roštilju, kao i na roštilju na ugalj, pečemo meso, ribu, povrće,
    zato je bitno da se ploča na kojoj pečemo brzo ugrije i da je jako vruća. To prvenstveno zavisi od snage roštilja, tako da prije kupovine ove vrste roštilja je potrebno da provjerite snagu.
  • Betonski roštilji – Ako imate dovoljno prostora u vrtu i volite jela sa roštilja, vrtni roštilj ili kamin je pravo rješenje! Vrtni roštilj, također može biti u potpunosti solomaherski projekat. Možete birati želite li kamen ili metalne ploče, željene dimnezije i oblik.

Naši prijedlozi roštilja za nezaboravno roštiljanje: 

Smoker Jamestown ALDON

Mobilni roštilj na ugalj za roštiljanje, dimljenje/sušenje i kuhanje. Dvokomorni sistem roštilja. Izrađen od čelika, težina cca. 26kg. Dvodijelni roštilj od lijevanog željeza (glavna komora) i emajliranog ložišta (sušnica).
Kromiran, poklopac sa termometrom i bočna polica za odlaganje. Ventilacijski zatvarači za reguliranje intenziteta topline i dima.

Betonski roštilj Olio

Obradujte svoje najbliže sa savršeno pripremljenim roštiljem u betonskom vrtnom kaminu modernog dizajna. Roštilj težine cca. 500 kg, izrađen od kvalitetnog betona s mogućnošću podešavanja rešetke.
Betonski roštilji se idealno uklapaju u različite vrtne ambijente i dugotrajni su. Pokažite svoje rošiljsko umjeće. 

Plinski roštilj Weber Spirit E-320

Plinski roštilj budućnosti potpuno novog dizajna. Optimalna raspodjela toplote i velika površina za roštiljanje. Tri odvojena plamenika i čvrste police čine Spirit najboljim za outdoor kuhinju.
Elektronsko paljenje i Crossover sistem paljenja plamenika oduševit će svakog Solomahera!

U OBI marketu možete pronaći bogati izbor različitih modela raznih proizvođača roštilja. Iz bogate ponude izdvajamo Weber, Landman, Jamestown i CMI po fantastičnim akcijskim cijenama! Nudimo i velik izbor opreme i pribora za roštiljanje.
Posjetite OBI market i pronađite najbolju vrijednost za svoj novac i nabavite kvalitetni roštilj. 

Roštilji

Pribor i dodaci za roštiljanje

Pribor i dodaci za roštilj

Weber Kocke za potpalu

13,50 KM
By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).