fbpx

Pratite svoje zdravstveno stanje i rezultate treninga

Trebate kvalitetno praćenje vaših aktivnosti tokom dana ili za vrijeme treninga? Danas je nemoguće zamisliti da u redovitu opremu za sportske aktivnosti ne spada i osobni uređaj koji će mjeriti korake, kalorije, san, prijeđenu rutu, puls ili rad srca. Jednostavno rečeno uređaji za praćenje aktivnosti su postali trend u svijetu sporta. To nije samo mjerni instrument već i osobni trener te motivator. Nekada su ovakvi uređaji bili oprema samo za odabrane i vrhunske sportiste, a danas su dostupni svima.

Tržište nudi veliki izbor fitness pomagala i korisnicima se jako teško odlučiti šta odabrati. Donosimo vam savjete kako izabrati najbolji sportski sat i ostale kvalitetne gadgete za praćenje vaših dnevnih i sportskih aktivnosti.

Stil i funkcije

Važno je ne zaboraviti kako ćete fitness sat vjerojatno nositi dosta vremena na ruci pa on mora biti prilagođen vašim željama i potrebama. Dobar primjer je pametni sat Soehnle Fit Connect 300 HR u diskretnoj crnoj boji i modernog dizajna koji će se idealno uklopiti u sve vaše dnevne kombinacije.

Bitna stavka su funkcije koje možete koristiti na vašem budućem gadgetu. Činjenica je da neki uređaji nude puno više mogućnosti praćenja aktivnosti od ostalih i na to je potrebno pripaziti. Najbolji su oni sa više senzora i koji mogu pratiti više različitih aktivnosti. Nikako ne propustite funkciju praćenja otkucaja srca jer vam pravilnim korištenjem može drastično poboljšati rezultate treninga. Također, pametno je odabrati fitness gadget koji može pratiti aktivnost spavanja, što će također pozitivno utjecati na vaše trening rezultate, ali i općenito na životnu energiju.

Fitness tracker Fit Connect 300 HR je upravo takav uređaj jer pohranjuje do 10 trening jedinica u isto vrijeme kako bi vam dao pregled vašeg treninga. Automatsko mjerenje impulsa na zglobu pomaže vam da optimizirate vaš trening korak po korak. Na velikom OLED Smart-Touch ekranu, uvijek možete da vidite broj koraka, pređene udaljenosti, potrošene kalorije i ukupno trajanje aktivnosti. Noću, sportska narukvica automatski snima sve podatke o spavanju i snima trajanje i faze spavanja.

Fantastičan primjer je i Soehnle dijagnostička vaga Shape Sense Connect 100 koja prenosi preciznu statistiku tijela pomoću BIA premium mjerenja, dok odgovarajuća aplikacija Soehnle Connect App jasno priprema podatke, nudeći vam optimalnu pomoć u ne samo gubljenju i održavanju težine, već i obuci. Zahvaljujući pametnoj memoriji, Shape Sense Connect 100 automatski prepoznaje do 8 osoba bez potrebe za ručnim prethodnim odabirom.

Za sve one koji misle na svoje zdravlje  pametan izbor je Soehnle mjerač pritiska Systo Monitor Connect 400.  Sada možete spremiti i pratiti sve podatke vezane uz srce na pametnom telefonu. Nakon očitavanja, Soehnle monitor krvnog pritiska nadlaktice Systo Monitor Connect 400 šalje vaša trenutna mjerenja izravno u aplikaciju Soehnle Connect putem Bluetooth veze. To osigurava da uvijek imate pri ruci svoju osobnu statistiku i možete ih čak pokazati svom doktoru opće prakse u obliku grafikona.

Aplikacije  

Iako su iste prilično vezane uz funkcije, morate svakako pripaziti na to koje se sve aplikacije nude na određenom gadgetu. Veći spektar aplikacija uglavnom znači i više mogućnosti pa istražite koje sve aplikacije možete koristiti na određenom uređaju. Zahvaljujući integrisanoj memoriji podataka na Fit Connect 300 HR sportskom satu, svi podaci od posljednjih 7 dana i noći mogu se kasnije sinhronizovati sa pametnim telefonom. Sve zabilježene vrijednosti jasno su prikazane u aplikaciji Soehnle Connect App – jasni dnevni, sedmični, mjesečni i godišnji pregledi učinit će sve vaše aktivnosti vidljivim na prvi pogled.

Pored pomenutih funkcija, Fitness tracker Fit Connect 300 HR  vas obavještava o svim dolaznim pozivima i porukama, vodootporan je (IP67) i opremljen udobnim univerzalnim remenom sa kopčom za sat, a trajanje baterije je do 5 dana.

Uz jasne prikaze i jednostavno rukovanje, aplikacija Soehnle Connect pruža jednostavan pregled promjena u vašim osobnim izmjerenim vrijednostima. Uz dnevne, sedmične, mjesečne i godišnje preglede, kao i link na popularne aplikacije za fitness “Google Fit®” i “Apple Health®”, aplikacija nudi razne mogućnosti. Osim toga, možete vidjeti i razliku u odnosu na ciljanu težinu, posljednje vaganje i prosječni BMI.

Osvojite moderna pomagala u OBI marketu

Ovaj vikend, tačnije u subotu 15.06.2019. OBI organizuje novu Solomaherijadu, takmičite se i osvojiti super uređaje za praćenje rezultata vašeg treninga. Takmičenje je veoma jednostavno, a više informacija pronađite na linku ili na OBI Facebook stranici.

By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).