OSB ploče u vašem domu

Ukoliko imate manji budžet, a želite neobičan, atraktivan, te pomalo industrijski interijer svakako savjetujemo da koristite OSB ploče.

OSB ploča (eng. Oriented Strand Board) troslojna je iverica. Proizvodi se prešanjem i lijepljenjem pojedinih slojeva dugog i tankog iverja, te su ti slojevi postavljeni međusobno pod pravim uglom. Međusobno su slijepljeni smolama i ljepilima, te sprešani u vrlo krutu i čvrstu ploču. Imaju odlična statička i mehanička svojstva, vrlo su čvrste i atraktivno izgledaju.

Ovaj materijal se može koristiti na različite načine – kao pregradne stijene, krovne i zidne konstrukcije, podne, zidne i stropne obloge, te za izradu namještaja.

Ploče možete ostaviti u prirodnoj boji, lakirati ih ili obojiti u bilo koju boju. Njihova površina je hrapava, linijski strukturirana što će dati poseban pečat vašem prostoru. Savjetujemo da ne koristite OSB u kombinaciji sa drugim materijalom drvenog dekora već jednobojnim, glatkim iveralom ili medijapanom. Kombinacijom takvih materijala različite strukture i boje možete stvoriti idealan sklad u interijeru.

Proizvode se u nekoliko debljina.

Rubovi OSB ploča mogu biti ravni, bez utora, tzv. nefalcani i utor pero, tzv. falcani koji imaju mogućnost uklapanja i idealni su za funkciju podnih obloga.

OSB falcovana ploča

OSB nefalcovana ploča

U OBI marketu u Sarajevu potražite OSB ploče slijedećih karakreristika:

  • OSB falcovane ploče 2500×625 u debljinama 12, 15 i 18 mm
  • OSB falcovane ploče 2050×675 u debljinama 12, 15, 18 i 22 mm
  • OSB nefalcovane ploče 2500×1250 u debljinama 8, 10, 12, 15 i 18 mm

🎁 NAGRADNA IGRA 🎁
Osvojite poklon vaučer u vrijednosti od 50 KM!
Kako učestvovati:
✔️ U komentar na OBI facebook stranici postavite slike iz svog doma, vikendice ili majstorluka sa idejama kako ste uklopili i koristili OSB ploče.
OBI komisija će odabrati pobjednika do 24.09.2019.