fbpx

OSB ploče u vašem domu

Ukoliko imate manji budžet, a želite neobičan, atraktivan, te pomalo industrijski interijer svakako savjetujemo da koristite OSB ploče.

OSB ploča (eng. Oriented Strand Board) troslojna je iverica. Proizvodi se prešanjem i lijepljenjem pojedinih slojeva dugog i tankog iverja, te su ti slojevi postavljeni međusobno pod pravim uglom. Međusobno su slijepljeni smolama i ljepilima, te sprešani u vrlo krutu i čvrstu ploču. Imaju odlična statička i mehanička svojstva, vrlo su čvrste i atraktivno izgledaju.

Ovaj materijal se može koristiti na različite načine – kao pregradne stijene, krovne i zidne konstrukcije, podne, zidne i stropne obloge, te za izradu namještaja.

Ploče možete ostaviti u prirodnoj boji, lakirati ih ili obojiti u bilo koju boju. Njihova površina je hrapava, linijski strukturirana što će dati poseban pečat vašem prostoru. Savjetujemo da ne koristite OSB u kombinaciji sa drugim materijalom drvenog dekora već jednobojnim, glatkim iveralom ili medijapanom. Kombinacijom takvih materijala različite strukture i boje možete stvoriti idealan sklad u interijeru.

Proizvode se u nekoliko debljina.

Rubovi OSB ploča mogu biti ravni, bez utora, tzv. nefalcani i utor pero, tzv. falcani koji imaju mogućnost uklapanja i idealni su za funkciju podnih obloga.

OSB falcovana ploča

OSB nefalcovana ploča

U OBI marketu potražite OSB ploče:

By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).