fbpx

Savjeti za vanjsko i unutrašnje čišćenje

Tražite tematski sistematizovana rješenja za čišćenje?

Ovdje ćete ih pronaći na jednom mjestu.

VANJSKO ČIŠĆENJE

Vanjsko čišćenje automobila

Visokotlačni čistač – Sasvim jednostavno čisto!

Ko još želi provoditi dugo vremena baveći se čišćenjem? Ipak, postoji toliko ljepših zanimacija. Iako s visokotlačnim Kärcher čistačima radovi čišćenja mogu čak činiti pravi užitak. Visokokvalitetni, komforni i učinkoviti uređaji u tren oka rastvaraju čak i najtvrdokornija onečišćenja i skorene naslage – brzo, jednostavno i bez napora pritiskom na dugme. Ruke uvijek ostaju lijepo čiste. Udobnije ne može.

Čišćenje vozila na lak način

Blistavi sjaj – brže nego ikada: Auto šampon 3-u-1 garantuje optimalno čišćenje i njegu vozila svih vrsta. Aktivno otapalo nečistoće bez problema uklanja tvrdokorna onečišćenja u kojima ima ulja i masti. Formula za brzo sušenje olakšava dosadno brisanje vozila kožnom krpom. A formula za ultra sjaj dovodi do toga da vozilo ponovno zablista savršenim sjajem.

Čišćenje nove generacije

Revolucionarna Power-četka WB prva je četka koja čisti visokim pritiskom! Power-četka čisti brzo, učinkovito i nježno sve površine u vanjskom području. I osjetljive površine kao što je lak automobila mogu biti nježno i učinkovito očišćene Power-četkom.

Unutrašnje čišćenje automobila

Proizvodi za unutrašnje čišćenje automobila 

Višenamjenski usisavači su idealni za unutarnje čišćenje automobila. Bogati komplet pribora za sve vrste čišćenja u automobilu kao što je na primjer za usisvanje/isisavanje prtljažnika, prostora za noge, ploče s instrumentima, sjedala, bočnih džepova, podmetača za noge itd. Vam olakšava unutarnje čišćenje automobila. Savjet za čišćenje podmetača za noge: Pomoću Kärcher usisne četke se čak i skorena nečistoća zahvaljujući tvrdim čekinjama može lako odstraniti.

Čišćenje auto sjedala pomoću Kärcher usisavača za pranje

Kärcher usisavači za pranje osiguravaju na auto sjedalima temeljitu čistoću do duboko u vlakna. Tekućina za čišćenje se uz pomoć tlaka ubrizgava duboko u tapeciranu površinu i isisava skupa s rastvorenom nečistoćom. Masnoća, nečistoća i neugodni mirisi učinkovito se uklanjaju.

Ružne mrlje na vrtnom namještaju od onečišćenja zraka ili od zadnje zime uklonit ćete pomoću Kärcher visokotlačnih čistača.

Voda iz vodovoda (u pravilu s tlakom od 4 bara) se vrtnim crijevom vodi do visokotlačnog čistača. Tu jedna visokotlačna pumpa stvara tlak vode do 150 bara. Voda izlazi kroz jednu malu visokotlačnu mlaznicu kao oštri, usnopljeni mlaz s velikim učinkom čišćenja.

Prilikom rada s visokotlačnim čistačem štedite jako puno novca i vode:
Vrtno crijevo s tlakom od 4 bara potroši ca. 3.500 litara vode na sat, a visokotlačni čistač sa 100 bara samo ca. 400 litara na sat.

Kod jakog onečišćenja optimalno je čišćenje Kärcher četkom za pranje i Kärcher sredstvom za čišćenje. Vodeni filtar pouzdano štiti pumpu Vašeg visokotlačnog čistača.

Čišćenje terasa

Suvereni paketi snage – visokotlačni čistači od Kärchera

Od kuke za kabel preko praktičnog namatanja crijeva do gumenog visokotlačnog crijeva, uređaji serije K 7 nude mnogobrojne rafinirane detalje opreme koji olakšavaju rad i u slučaju visokog stupnja onečišćenja.

Svaki vlasnik kuće i vrta koji je već jednom prskanjem čistio jako onečišćenu ploču nogostupa poznaje ograničenu i jako slabu snagu čišćenja vrtnog crijeva.

Za razliku od toga visokotlačni čistač ima u usporedbi s vrtnim crijevom znatno veću snagu čišćenja. Bez obzira radi li se o automobilima, vrtnim stazama po kojima se uhvatila mahovina, terasama, roletama, prljavim kantama, čamcima … Sve brzo i lako postaje čisto.
A čak ni tvrdokorna onečišćenja nemaju nikakve šanse ako ih se čisti pod visokim tlakom.

Za optimalno i nježno čišćenje velikih površina brine se naš čistač terasa T-Racer: Na temelju inovativne kombinacije po visini podesivih propelera s dvije visokotlačne mlaznice stvara se Hovercraft-efekt koji dovodi do toga da T-Racer lebdi iznad podloge.

Učinak čišćenja se povećava, a Vi dobivate ujednačen rezultat čišćenja. Kućište praktično ne propušta nijednu kap vode koja prska – te time Vas i zidove štiti od štrcaja.

Naši slučajevi iz prakse zorno prikazuju kako se ispravno radi s visokotlačnim čistačem i na što treba obratiti pozornost.

A sa specijalnim priborom uređaji postaju pravi multitalenti: čišćenje mokrim mlazom, čišćenje cijevi, čišćenje terase ili ispumpavanje jezerca – a Vi ćete zacijelo otkriti još i dodatne mogućnosti primjene za svoj Kärcher!

Prilikom rada imajte na umu to da je tlak udara najveći odmah iza mlaznice: To znači da se tvrdokorna onečišćenja čiste s male udaljenosti, a blaga onečišćenja ili osjetljive površine s veće udaljenosti.

  • Budući da mahovina nema samo debeo sloj na površini ploča, već se nalazi i u porama kamenih ploča, za uklanjanje mahovine se koristi glodalo za čišćenje.
  • Ono stvara rotirajući mlaz: sila čišćenja koncentriranog točkastog mlaza se kombinira s plošnim učinkom plošnog mlaza.
  • Pri tome visokotlačni mlaz držati gotovo okomito u odnosu na površinu ploče te polako na udaljenosti od ca. 20 do 30 cm ići od jednog do drugog ruba ploče po kojoj se uhvatila mahovina.
  • Pri tome zaštita od prskanja za glodalo za čišćenje (specijalni pribor) štiti od vode koja prska nazad.

Čišćenje cijevi – inovativno sistemsko rješenje od Kärchera

Ponekad se jednostavno začepi samo jedan odvod, a često istovremeno i cijela cijev. Ovdje većinom više ne pomažu kućna priručna sredstva te biste trebali angažirati profesionalno čišćenje cijevi od Kärchera.

Kako funkcionira čišćenje cijevi?

Četiri prema nazad usmjerena visokotlačna mlaza guraju crijevo kroz cijev te na taj način uklanjaju blokadu. Oznaka koja se kontinuirano pomiče i prsten za označavanje pokazuju napredovanje unutar cijevi. Fleksibilna 15 m i 7,5 m duga kvalitetna crijeva su ojačana tekstilnim pletivom te imaju ekstra kratku mlaznicu od mesinga za optimalnu pokretljivost u cijevi. Crijevo je uz to opremljeno zaštitom od prelamanja i priključkom od mesinga – za dug vijek trajanja.

Kada bi trebalo napraviti čišćenje cijevi?

Često se šire neugodni mirisi – i u kupatilu. Prije svega onda, kada nešto nije u redu s cijevima otpadne vode. Ovaj neugodni miris prvo nastaje u blizini odvoda, ali se u principu može širiti i kroz cijeli stan. U najgorem su slučaju cijevi tako začepljene da voda, odnosno otpadna voda više uopće ne otiče.

UNUTRAŠNJE ČIŠĆENJE

Akumulatorski usisavač za prozore – užitak u čišćenju prozora

Postoje ljepše aktivnosti od dugotrajnog čišćenja – osobito unutar vlastita četiri zida. Zbog toga Kärcher ima savršeno rješenje za čišćenje prozora: Akumulatorski usisavač za prozore WV 2 plus radi bez ostavljanja pruga i ne kapa. Akumulatorski usisavač za prozore dodatno štedi vrijeme te je prikladan i za čišćenje drugih glatkih površina.

WV 2 plus nudi komforno rukovanje, izostanak kapanja vode zahvaljujući isisavanju te veliku uštedu vremena – s originalnim kompletom akumulatorskog usisavača za prozore od Kärchera prozori će u tren oka biti blistavi i čisti bez pruga. 

Usisavač za pranje – za temeljite rezultate čišćenja

Kärcher usisavači za pranje osiguravaju na tepisima temeljitu čistoću do duboko u vlakna. Tekućina za čišćenje se uz pomoć pritiska ubrizgava duboko te isisava skupa s rastvorenom nečistoćom. Masnoća, nečistoća i neugodni mirisi učinkovito se uklanjaju.

Princip usisavanja s pranjem

Prilikom usisavanja s pranjem se voda sa sredstvom za čišćenje poprska u jednom radnom postupku te se skupa s nečistoćom odmah ponovno isiše.

Higijenski i čisto

Kärcher usisavač za pranje nije samo najprikladniji za alergičare. U ciljnu skupinu ubrajaju se i domaćinstva u kojima ima životinja.

Usisivači za pranje s inovativnom tehnologijom s vodenim filterom

Drugačije nego kod nekog konvencionalnog usisivača prašine s filterskom vrećicom nanovo razvijeni usisavač prašine DS 5.800 s vodenim filtrom igra na prirodnu snagu vode koja se u filtru vrtloži velikom brzinom. Usisana nečistoća se vodi kroz vodeni vrtlog, pouzdano filtrira iz zraka i u vodi veže. Rezultat: jako svjež i izuzetno čist izlazni zrak.

Savjeti za čišćenje tepiha

Zašto bi trebalo čistiti tepih?

Redovno čišćenje (dnevno/sedmično čišćenje, periodično čišćenje i temeljno čišćenje) čuva optički dojam Vašeg tepiha, povećava vijek trajanja i osigurava higijenu. Budući da tepih nije onečišćen samo vidljivo na površini, već i u dubini, nužnost čišćenja se ne uočava direktno. Jako je važno nečistoću redovito odstranjivati i mrlje pravilno tretirati.

Prilikom temeljnog čišćenja tepiha koristi se takozvano ubrizgavanje sredstva za čišćenje pod pritiskom uz istovremeno usisavanje nečistoće. Za to Vam preporučamo Kärcher usisavače za pranje u kombinaciji sa sredstvom za čišćenje RM 769 i 760.

 

Ovako ćete postupiti prilikom temeljnog čišćenja tepiha:

  1. Predpranje: Najprije se voda i sredstvo za čišćenje (kupelj za čišćenje) pomoću mlaznice naprska definiranim tlakom s udaljenosti od 10 cm. Sredstvo za čišćenje bi trebalo djelovati cca.10 minuta.
  2. Glavna faza pranja: Sada se podna mlaznica vuče preko tepiha te se pri tome kupelj za čišćenje ugrađuje. Rastvorena nečistoća se u istom ili sljedećem radnom koraku usisava.
  3. Ispiranje čistom vodom: Sada se vrši naknadno ispiranje čistom vodom te se otopina od čišćenja mlaznicom za isisavanje isisava skupa s nečistoćom.
  4. Isisavanje: Nakon sušenja tepih bi trebalo temeljito isisati usisavačem za tepihe.

Usisavač za pranje – za temeljite rezultate čišćenja

Kärcher usisavači za pranje osiguravaju na tepisima temeljitu čistoću do duboko u vlakna. Tekućina za čišćenje se uz pomoć tlaka ubrizgava duboko te isisava skupa s rastvorenom nečistoćom. Masnoća, nečistoća i neugodni mirisi učinkovito se uklanjaju.

Princip usisavanja s pranjem

Prilikom usisavanja s pranjem se voda sa sredstvom za čišćenje poprska u jednom radnom postupku te se skupa s nečistoćom odmah ponovno isiše.

Higijenski i čisto

Kärcher usisavač za pranje nije samo najprikladniji za alergičare. U ciljanu skupinu spadaju i kućanstva u kojima ima životinja.

Usisavači za pranje s inovativnom tehnologijom s vodenim filtrom

Drugačije nego kod nekog konvencionalnog usisavača prašine s filtarskom vrećicom nanovo razvijeni usisavač prašine DS 6 s vodenim filtrom igra na prirodnu snagu
vode koja se u filtru vrtloži velikom brzinom. Usisana nečistoća se vodi kroz vodeni vrtlog, pouzdano filtrira iz zraka i u vodi veže. Rezultat: izuzetno svjež, čist izlazni zrak.

Osobito lako čišćenje vodenog filtra

Pojedinačne dijelove vodenog filtra jednostavno držati ispod slavine za vodu iz koje teče voda – gotovo. Ide sasvim brzo i bez napora.

-6%
1.550,00 KM

Sredstva za čišćenje i njegu

Kärcher auto šampon 5l

36,90 KM

Izvor: www.kaercher.com

By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).