fbpx

Za novi sjaj vaše kuhinje – zamjena fronti

Kuhinja je prostorija u domu za čije je preuređenje potrebno izdvojiti dosta novca. Pri donošenju odluke šta napraviti, dobro razmislite je li potpuna zamjena cjelokupnog mobilijara uvijek najbolje rješenje?
Uz pomoć malih prepravki i maštovitih trikova, nekada i skromniji budžet može osigurati potpuno novi izgled stare kuhinje.

manji budžet

Ukoliko je kuhinja u dobrom stanju, ali vam se estetski više ne sviđa, savjetujemo da sitnim detaljima i vrlo malim ulaganjima promijenite njen izgled. Na fronte kuhinje mogu se vrlo jednostavno zalijepiti folije raznih boja i dezena, aplicirati dekorativne naljepnice, obojiti fronte ili promijeniti postojeće ručkice. Detaljima kao što su metalne police, šipke za vješanje kuhinjskog pribora ili magnetnim kutijama za začine, kuhinji se može u mnogome poboljšati izgled, ali i funkcionalnost.

srednji budžet

U slučaju kada su organizacija, funkcionalnost i izgled korpusa kuhinjskih elemenata u dobrom stanju, dok je vidljivi frontalni dio kuhinje zastario , a materijal od kojeg su napravljeni dotrajao, preporučljivo je zamijeniti fronte kuhinjskih elemenata novim. Nove fronte mogu biti izvedene od savremenijih i kvalitetnijih materijala od prethodnih, tipa medijapana ili standardnog iverala sa urezima ili ravnim plohama, lakirane ili ne, sa ručkicama ili bez, te u raznim bojama pa čak i dezenima. Radna ploča kuhinje se također jednostavno može zamijeniti, a od njenog izgleda jako ovisi cjelokupan izgled nove kuhinje koja će ovom izmjenom dobiti potpuno novi sjaj. Ploha zida između gornjih i donjih kuhinjskih elemenata je često obložena keramičkim pločicama. Osim što kod preuređenja možete postojeće pločice zamijeniti novima, danas postoje mnoge alternative za to: kaljeno staklo, visokodekorativne smole ili drveni paneli. Prednosti novih materijala u oblaganju kuhinjskog zida je višestruka – jednostavna i brza montaža, lako održavanje te lijep i usklađen izgled sa ostalim kuhinjskim elementima, jer proizvođači često izrađuju radne ploče i drveni zidni panela u istom uzorku.

zamjena kuhinjskih fronti u OBI Marketu

Od sada u OBI Marketu možete zamijeniti kuhinjske fronte i radnu ploču i doći do vizuelno potpuno nove kuhinje!

Kako?

Demontirajte elemente koje želite zamjeniti i donesite ih u OBI Market!
Odaberite svoje nove fronte iz OBI ponude i mi ćemo po vašim uzorcima izrezati nove element i izbušiti rupe za baglame!
Cijeli proces pogledajte u videu: 

veći budžet

Ponekad funkcijska organizacija kuhinje ne odgovara našim potrebama ili imamo manjak elemenata, a postoji prostorna mogućnost za povećanjem kuhinje. U tom slučaju moguće je reorganizirati kuhinju sa postojećim elementima ili dodati nove elemente čime ćemo dobiti funkcijski i estetski poboljšanu novu kuhinju. Ove prepravke zahtijevaju veće građevinske zahvate kao što su prilagođavanje postojećih instalacija novoj organizaciji kuhinjskih elemenata, zamjena podnih obloga kao i gore navedene zamjene radne ploče i zidnih obloga.

Dobro je imati na umu…

  • Malim trikovima i prepravkama možete postići potpuno novi izgled vaše stare kuhinje;
  • Najpoželjniji raspored kuhinjskih elemenata je usklađenost prema procesu rada. Tako razmišljamo o sopstvenim navikama i načinu skladištenja i pripreme hrane, čišćenju, pranju, kuhanju, te pripremi za serviranje.
  • Pri odabiru materijala za kuhinje birajte one koji se najjednostavnije održavaju jer ćete na taj način uštedjeti sebi puno vremena. Kuhinja nije prostorija koja se povremeno koristi, ona živi sa svojim domaćinima i treba biti napravljena na način koji omogućuje njeno brzo i jednostavno održavanje.
  • Boju neka ne diktira samo vaša želja da za određenim tonom. Ukoliko se radi o manjem prostoru, obavezno birajte svijetlije i blistavije tonove, a ukoliko ste ljubitelj tamnijih tonova, u ovom slučaju, možete ih kombinovati sa svijetlijim da uskladite želje i estetsku stranu.
  • Veće prepravke postojeće kuhinje prilično su kompliciran posao, pa ako niste baš najvještiji i najiskusniji radije potražite pomoć stručnjaka. To će vam uštedjeti ne samo novac nego i dragocjeno vrijeme.

Posuđe za spremanje jela

Sushi Maker

14,90 KM

Posuđe za spremanje jela

Kalup za mafine 26,5×18 cm crni

5,95 KM

Pribor za jelo i posluživanje

Daska za rezanje sa tacnom

12,90 KM

Pribor za jelo i posluživanje

Termos bokal 1 l

12,90 KM

Pribor za jelo i posluživanje

Termos boca 750 ml

14,90 KM

Pribor za jelo i posluživanje

Termos boca 500 ml

13,90 KM

Pribor za jelo i posluživanje

Termos čaša u tri boje 450 ml

4,90 KM

Pribor za jelo i posluživanje

Set tanjira Ethnic mint

39,90 KM

Čuvanje hrane i organizacija

Posudice 4 kom

5,95 KM

Pribor za jelo i posluživanje

Bokal 1,5l

5,95 KM

Posuđe za spremanje jela

Jamestown kamen za pizzu Ø28 cm

59,90 KM

Kuhinjska pomagala

Dozator za sapun sa senzorom

17,90 KM

Pribor za jelo i posluživanje

Termos boca 500 ml

11,90 KM
949,00 KM
1.199,00 KM
1.099,00 KM
1.399,00 KM
1.749,00 KM

Čuvanje hrane i organizacija

Staklenke eucalyptus

4,50 KM16,90 KM

Kuhinjske dekoracije

Podmetači i daske Paleta

11,90 KM19,90 KM

Kuhinjske dekoracije

Tacna aqua

4,30 KM10,90 KM

Kuhinjske dekoracije

Tacna bijela

4,30 KM10,90 KM

Kuhinjske dekoracije

Tacna siva

4,30 KM10,90 KM

Kuhinjske dekoracije

Tacna Mosaik 50x35x5 cm

19,90 KM

Noževi i daske za rezanje

Noževi za sir bagrem set 3 kom

19,90 KM

Kuhinjska pomagala

Cjedilo za suđe crno

45,90 KM
By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).