fbpx

Balkon

Rado boravite na otvorenom? Želite inspiraciju kako urediti balkon, baštu ili terasu?

U rubrici inspiracije za soloamehe pronaći ćete najzanimljivije prijedloge uređenja i savjete kako sami izraditi sličan prostor. Fotografije će potaknuti vašu kreativnost, a zahvaljujući savjetima naučit ćete nove stilove i praktična rješenja. Nadahnite se i promijenite svoj dom uz OBI!

Koji vanjski prostor vas zanima?

Safari lodge stil tropskog vrta

Safari lodge je topao i pomalo etnički stil koji se odnosi na klimu vruće Afrike. Karakteriziraju ga: prirodni materijali, bujna vegetacija, etno uzorci i tople boje. Cjelina stvara neobičnu kompoziciju, čiji okvir postavlja priroda. Odmor u takvom tropskom vrtu umirit će vaše tijelo i dušu, omogućujući vam da se odvojite od gradske vreve i svakodnevne rutine. Vrt u stilu tropskog safari lodgea jedinstvena je kombinacija bujne vegetacije i prirodnih materijala koji dočaravaju klimu Afrike. Svaki element vrtnog prostora trebao bi se međusobno uskladiti, stvarajući raznoliku, ali koherentnu cjelinu . Afrički stil je uglavnom: drvo, pleter, tkanina, kamen i keramika, koji su utopljeni u okolno zelenilo.. No, ne moramo izbjegavati metal i plastiku, koji će se u pravom obliku uklopiti u cijelu kompoziciju. Trebamo odabrati prirodne boje koje će se odnositi na vegetaciju, pijesak, drvo ili slonovaču. Ovdje će odlično funkcionirati zelena, bež, smeđa, ali i bijela, zlatna i crna, koje mogu biti osnova vrtnog prostora. Navedeni su i etnički uzorci te biljni i životinjski motivi .

Pustinjski cvijet – kako urediti vrt u marokanskom stilu?

Pustinjski cvjetnjak kombinacija je toplih, spontanih boja i duha Orijenta. Marokanski stil spoj je egzotike i prirode, ali i nevjerojatan sklad boja. Zahvaljujući njemu, vrt se pretvara u oazu mira, koja ujedno nadahnjuje i potiče život. Pustinjski cvijet karakteriziraju brojne reference na prirodu i Orijent, kao i živahne, vesele boje. Marokanski stil izrađen je od drveta, kamena i keramike , te brojnih pletenica i tkanina , čija kombinacija čini prostor ugodnijim. Konačan izgled vrta u potpunosti ovisi o našoj mašti. Možemo koristiti svijeće, pufove i makrame , kao i vrtnu garnituru s udobnim jastucima. Zbog pozivanja na prirodu, cijela kompozicija savršeno je u skladu s vegetacijom. Trebamo odabrati tople boje koje se odnose na pustinjski pijesak i marokanske začine. Bit će mjesta i za hladne plave i sive, kao i za zlatne i srebrne.

Scandi proljetne inspiracije

Skandi proljetni stil

Iako je njegov oblik evoluirao, skandinavski stil plijeni već dugi niz godina. Osnova je paleta boja preuzeta s dalekog sjevera i strast za aranžmanima u skladu s prirodom. Scandi Spring je kombinacija skandinavskog minimalizma i jednostavnosti s daškom sofisticiranosti. Suptilne, pastelne boje, drvo, prirodni materijali i promišljeni detalji ovdje igraju prvu guslu, također u obliku zelenih biljaka u raznim nijansama. Prostori uređeni u ovom stilu funkcionalni su, puni svjetla i “daha”, topli i iznimno ugodni. Njihovo raspoloženje može se opisati danskom riječju hygge, u kojoj postoji osjećaj slobode i bliskosti s drugom osobom. Namještaj je pozadina za prave emocije i stvara mjesto za male, svakodnevne rituale. To je recept za sretno uređenje

Uživajte u potpunom odmoru … sa svojom obitelji

Prirodni ljetni stil

 

Obitelj je došla u neočekivani posjet? Tretirajte je najbolje što možete. Pustite ga da se odmara na udobnoj sofi, nakon dugog putovanja uronite u mekane jastuke, a vi, domaćine, uzmite udobnu fotelju. Ovaj set namještaja uvijek će biti savršen za veće sastanke. Ima još jednu prednost – toliko je lagan da ga možete lako premjestiti bilo gdje. A kad ste sami, u vrtnu kutiju stavite jastuke, deke i stolnjake koje možete kupiti uz set.

Vrt u engleskom stilu

Interijeri inspirirani vintageom osvojili su srca dizajnera diljem svijeta. Svidjele su se ljubiteljima tradicionalnih rješenja, romantičnih dekoracija i ukusnog minimalizma. Mogu se opisati kao harmonija aranžmana. Cottage stil spaja prošlost s modernošću, temelji se na prirodnim materijalima i suptilnim detaljima, a klasična inspiracija unosi toplinu i mir u sobe. Ovdje možete vidjeti nostalgično raspoloženje, čežnju za putovanjima čija atmosfera želi ostati blizu jedno drugom. Riječ cottage je engleska – seoska kućica. Engleske kolibe bile su sinonim za udobnost i magičnu auru, uglavnom zbog okolnih vrtova. Stoga su biljke bliske ovom stilu prvenstveno višegodišnje trajnice, blago samonikle biljke koje rastu među grudvama trave,

Ovakav raspored prostora oduševit će sve željne idiličnog odmora i udobnosti. Rustikalni šarm modularne Olea seta pristajat će uz terasu od prirodnog drva, pastelnih dodataka i atmosferske rasvjete. Pozovite goste, poslužite ih za stol, ovdje će ljeto trajati vječno.

Namještaj u marokanskom stilu

Marokanski stil također se savršeno odražava u ljuljački Chelsea , izrađenoj od drveta eukaliptusa s kremastim krovom. U blizini ljuljačke možemo postaviti i jastuk za sjedenje.

Eko stil je bit minimalizma, crpi se iz resursa prirode, kao i zaboravljenih i neobičnih materijala kojima se može dati drugi život. Već u fazi uređenja prostora mogu se poduzeti koraci koji nas približavaju prirodi, što će rezultirati brojnim pogodnostima. Aranžmani u eko stilu pomoći će da se opuste svi koji se odluče ovdje odmoriti i uštedjeti prostor svima koji ga imaju malo.

Botanički naglasci su dobrodošli bez ograničenja – žive biljke u saksijama, na prozorskoj dasci, pa čak i u obliku zelenog zida koji čisti zrak. Takav “urbani vrt” nije samo element dekoracije, već se u potpunosti uklapa u filozofiju življenja u blizini prirode.

Na balkonima nešto veće površine možemo si priuštiti više balkonskog namještaja. Bit će mjesta za četiri Mesh stolice i okrugli Mesh stol, gdje ćete udobno pojesti nedjeljni doručak ili popiti omiljenu kafu. Jednostavnu metalnu gredicu sa zelenim, visećim biljkama možemo objesiti na zid. U pravokutne, visoke posude vrijedi posaditi bambus ili ukrasnu travu koja će nam dati malo intimnosti.

Mi volimo praktična rješenja, a vi? Viseći stol se uklapa u koncept razvoja malih prostora – ušteda prostora i zajamčen ugodan učinak.

Velika sušionica tijekom dana, večera s prijateljima navečer? Eko stil voli pametna rješenja koja omogućuju maksimalno korištenje prostora. Baš kao i ovaj višenamjenski stol od bagremovog drveta, koji ujedno funkcionira i kao sušilica rublja. Niko neće primijetiti da je upravo služio u neku drugu svrhu osim bezbrižne gozbe. Uz garnituru Grenora mali prostor više nije problem. Vaš inovativan balkon je pametno rješenje koje će vam olakšati život uz iznimno estetski izgled.

Ugodan balkon u stilu vikendice omogućit će vam da se osjećate ugodno čak i u urbanom prostoru. Ovaj raspored vam omogućuje da uhvatite udaljenost, odvojite se od svakodnevnih izazova i na trenutak uživate u blaženom odmoru. Kako onda dizajnirati ugodan balkon u ovom stilu?

Country stil povezan je s lakoćom, idilom i dominacijom prirode. Upravo bi tako trebao izgledati vintage balkon u urbanom prostoru. Ovdje je najvažnija prirodnost i lakoća, temeljena na raznim biljkama i materijalima, čija kombinacija stvara jedinstveni aranžman. To je savršeno mjesto za metalne kante za zalijevanje, pletene košare i drveni namještaj. Tu bi trebali biti i ukrasni jastuci s cvjetnim motivima, keramičke posude i svijeće koje će osigurati pravo raspoloženje. Balkon bi također trebao biti utopljen u cvijeće i zeleno bilje.

Country stil se temelji na raznim elementima koji zajedno stvaraju promišljenu i koherentnu cjelinu, oduševljavajući svojom idiličnom prirodom.

Copland – sklopiva balkonska garnitura koju možete koristiti samo kada vam treba. Mali stol nudi praktičan prostor za pohranu i poziva vas na opušteni doručak za dvoje. Zahvaljujući kvadratnom obliku, može se optimalno postaviti u kutove ili na parapet vašeg balkona i osigurava optimalno korištenje prostora.

Želite li više boja na svom balkonu, kombinujte klasični Copland stol sa veselim Libro stolicama.

Libro stolice su lagane i svestrane, jednostavne za premještanje i jednostavne za korištenje u bilo kojem kućnom okruženju.
Izrađene su u potpunosti od masivne bukve, tako da se ovo robusno sjedalo može koristiti svaki dan ili pohraniti, čak i objesiti, kada nije potrebno.

To čini Libro sklopivu drvenu stolicu idealnom za male prostore i balkone, te savršenom kad god je potrebno dodatno sjedenje.

balkon u stilu pustinjskog cvijeća

Marokanski stil je kombinacija toplih boja, raznih uzoraka i zelene vegetacije. Takav dizajn balkona u stambenoj zgradi omogućuje vam da se odvojite od stvarnosti i na trenutak premjestite svoje misli u atmosferu Maroka.

Pustinjski cvijet znači brojne reference na prirodu, spontanost, ali i sklad različitosti.

Marokanski stil također je kombinacija prirodnih materijala kao što su keramika s metalom. Zanimljiva je kombinacija crne konstrukcije i keramičkog mozaika. Njegovi elementi mogu se naći i na naslonima stolica i na ploči stola.

Balkon u zen minimalističkom stilu

Minimalistički stil karakterizira jednostavnost i visoka estetika. U njemu dominiraju prigušeni zemljani tonovi, zeleno bilje i prirodni materijali poput kamena, tkanine ili drveta. Tu su i metalni i stakleni elementi.

Zen stil inspiriran je japanskim mirom i skladom, zahvaljujući čemu smiruje ne samo tijelo nego i dušu. Balkon je obično mala površina koju želimo iskoristiti na što funkcionalniji način.

Minimalistički stil stoga će biti savršeno rješenje za stvaranje male i mirne oaze usred grada.

Balkonski namještaj trebao bi biti jednostavan, ali učinkovit i udoban, pa će Carleton set biti odlično rješenje. Set se sastoji od 4 modula s udobnim sjedištima koja se mogu slobodno pomicati i praktičnim stolićem. Čelični okvir i završna obrada od drveta eukaliptusa čine ovaj balkonski namještaj jednostavnim, ali učinkovitim.

Na zid možemo objesiti viseću gredicu od metala, na koju možemo postaviti male posude s biljkama. Ovdje će izvrsno funkcionirati keramička ili kamena kućišta koja savršeno odgovaraju zen stilu. Pod možemo ukrasiti mekanim terasastim tepihom s cvijećem, a formu paravana ispunit će visoke kvadratne posude na metalnom okviru. Zahvaljujući njima možemo se sakriti od budnog oka susjeda ili si osigurati hladovinu u ljetnim danima. Ovako planirano uređenje u zen stilu omogućit će vam da se odmorite na balkonu i na trenutak odvojite od svakodnevice.

cjelokupan asortiman balkonskih setova
By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).