Komponente A + B podijeljene su u proporcije 50/50 po težini.
2-komponentna silikonska guma koja se stvrdnjava vulkanizira na sobnoj temperaturi ( RTV ).
Korišteni silikon je testiran u pogledu njegove upotrebe s hranom i siguran je za hranu i robu široke potrošnje u skladu s odjeljkom 5 (1) br. 1 BfR zakona o hrani i robi široke potrošnje .
Stoga je sigurno koristiti hranu kao sipajući materijal (npr. Čokoladu, marcipan, mješavine za pečenje, sladoled itd.)
Karakteristike i aplikacija:
– jednostavna obrada
– miješanje komponenti bez problema 1: 1 prema omjerima mase – vrlo dobra tečnost, smjesa se lako sipa
– gumeno-elastični vulkanizat bez topline reakcije – kratkotrajna temperatura otporna do 250 ° C
– visoka izvlačna čvrstoća i velika fleksibilnost
– vrlo visok nivo detalja u reprodukciji
– odličan efekt neprianjanja za lako oslobađanje modela
– upotreba za izradu kalupa za hranu , kalupa za pečenje, robe široke potrošnje i otisaka tijela
Dodatne informacije o proizvodu:
Boja: bijela (komponenta A) i kajsija (komponenta B)
Mješavina: 1: 1 prema težinskim dijelovima
Specifična težina: 1,1
Viskoznost 2200 ± 300 mPas
Vrijeme miješanja na 23 stepena Celzijusa 1 minuta
vrijeme obrade ( vijek trajanja ) na 23 stepena Celzijusa 5 minuta
vremena pečenja za 23 stepeni 40 minuta
tvrdoća nakon 24 sata 22 Prekidna čvrstoća 3,5 ± 0,2 N / mm² Istezanje pri kidanju 1000 ± 20% čvrstoća na kidanje 15 ± 1 N / mm² reprodukciju detalja: 2 mikrona promjene dimenzija nakon 24 sata 0,02%
TFC silikonska guma tip 6 vrlo je pogodna za proizvodnju zahtjevnih, elastičnih i izdržljivih oblika s izraženim podrezima.
Kalup se može koristiti i kao tepsija .
U tu svrhu kalup se mora pravilno zagrijati (temperirati) tokom proizvodnje.
Moguće je postići stalnu temperaturnu otpornost do približno 240 stepeni Celzijusa
Reviews
There are no reviews yet.