fbpx

Na šta obratiti pažnju kod kupovine vanjske rasvjete?

Imate osjećaj vječnosti u mraku u potrazi za otvorom ulaznih vrata ili loše vidite male zapreke u vrtu? Pravilna vanjska rasvjeta važna je za vašu orijentaciju i sigurnost. Također, provalnike možete otjerati s vanjskim svjetlima opremljenim senzorom kretanja. Koji provalnik voli biti u središtu pozornosti? Uz to, prekrasna vrtna rasvjeta osigurava ambijent koji oduzima dah u lijepim ljetnim večerima.

Saznajte više o impresivnoj vanjskoj rasvjeti za vaš vanjski prostor u OBI članku o svjetlima.

Vanjska svjetla izgledaju poput figura, što puno govori o ukusu i stilu stanovnika. I korporativne zgrade i privatni domovi doslovno se pojavljuju u vrlo posebnom svjetlu s pomno koordiniranom rasvjetom. Tu su prikladna i ukrasna svojstva vanjskih svjetala u skladnom konceptu rasvjete. Naš širok asortiman proizvoda nudi vam brojne varijacije kako biste savršeno prikazali svoj dom i vrt.

Außenlampen

vanjske podne svjetiljke

Upotreba vanjskih svjetala moguća je u svim zamislivim varijacijama, na primjer ugradnim podnim svjetlima, lampama ili zidnim svjetlima. Vanjskim svjetlima na fasadi, kao arhitektonskim detaljom vaše kuće, naglašavate stil, a svjetlosne staze na imanju pomažu sigurnosti, dok biljke i ribnjaci dobivaju posebne akcente estetskom rasvjetom. Stoga su vanjska svjetla individualna, dekorativna i istovremeno korisna pomoć koja vašoj kući i imanju daju poseban ugođaj. Također možete uštedjeti energiju pri korištenju vanjskih svjetala, na primjer pomoću detektora pokreta, solarnih ili LED vanjskih svjetala.

solarna rasvjeta

rasvjeta sa detektorom pokreta

Prilikom odabira svjetiljki na otvorenom imate na raspolaganju razne mogućnosti. Zidna svjetla posebno su prikladna za osvjetljenje kuće. Pružaju osnovnu svjetlinu, a također izgledaju privlačno. Nadalje, vanjska zidna rasvjeta stvara topao, ugodan učinak kroz izravne i neizravne svjetlosne naglaske.

vanjske zidne i stropne svjetiljke

reflektori

Außenleuchten

Da bismo najbolje osvijetlili svoj put preporučujemo svjetla za put. Na posjedu ispunjavaju nekoliko zadataka. Na taj način stvaraju sigurno osvjetljenje pločnika kako bi se izbjegle zamke. Istovremeno, osvjetljenje staze strukturira vaš vrt i vanjski prostor. U međuvremenu, s malim reflektorima, stvarate prekrasne naglaske oko svojih cvjetnih gredica i biljaka. S lijepim kugličnim svjetlima također postavljate ukrasni naglasak u svom vrtu i vanjskom prostoru.

Pri korištenju vanjskih svjetiljki važno je obratiti pozornost na stepen zaštite izvora svjetlosti. Napokon, rasvjetna tijela izložena su vjetru i vremenskim prilikama. Iz tog razloga na otvorenom se koriste samo svjetla koja se koriste za vanjsku upotrebu. 

Kratak pregled različitih stepeni zaštite na otvorenom:

IP23 : Stepen zaštite za svjetiljke ugrađene u zaštićenim vanjskim prostorima, izravno ispod krova ili na natkrivenom balkonu.

IP44 : Zaštita svjetiljki od kiše na nezaštićenim zidovima kuća ili u nezaštićenim ulaznim prostorima. Pruža zaštitu od prskanja sa svih strana.

IP65 : Stepen zaštite svjetla u području trotoara i na zemlji. Ovdje svjetla moraju biti u potpunosti otporna na prašinu i zaštićena od mlaznica vode iz bilo kojeg smjera.

IP67 : Zaštita za svjetiljke na rubu jezerca i bazena. Svjetla koja su blizu vode moraju biti otporna na prašinu i zaštićena od privremenog uranjanja u vodu.

By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).