fbpx

Predivni vrtni malč

Vrtni malč, poznat i kao kora od drveta, čini dvorište dobro očuvanim, ali postoje i drugi izvrsni razlozi zašto je dobro koristiti malč u vrtu.

Malč pruža nekoliko ključnih prednosti za vaše dvorište. Ako ga nikad prije niste koristili, razmislite o sljedećim prednostima koje on nudi.

Suzbijanje korova:  Sloj malča oko cvijeća i oko drveća spriječit će korov da klija i raste.

Umjerena temperatura tla:  Malč će vam pomoći spriječiti da temperatura se mijenja, držat će balans između toplo hladno. Dobro je nanijeti malč prije nego se tlo zagrije.

Zadržava vlagu: Malč sprječava isparavanje vlage iz tla. To koristi korijenju biljaka i dovodi do zdravijeg rasta.

Sprječava eroziju:  Malč će također spriječiti eroziju tla kada pada kiša. Kad padne kiša, voda prvo pada u malč i sprječava ispiranje tla.

Dodaje hranjive tvari u tlo:  Definicija malča je sve što odložite na tlo, ali ako odaberete organski malč imat ćete prednosti dodavanja hranjivih tvari u tlo dok se vaš malč razgrađuje. Čak i ako ne odaberete organski malč, sloj će spriječiti ispiranje hranjivih sastojaka iz tla.

Malč daje vašem dvorištu uglađen izgled, a izbori su beskrajni. Ostale mogućnosti su dekorativno kamenje, kompost, kora, pejzažna tkanina ili reciklirani materijali. Što god odabrali, odaberite nešto što nadopunjuje vaš vrt i čini ga ljepšim.

Dekor u boji od drveta.

Boja oživljava vrt. Međutim, do danas se malč od kore ili dekor kore obično koristi kada se u vrtu koristi pokrovni materijal. Kao rezultat, pod je prekriven samo jednoličnom smeđom bojom. Dekor u boji drveta razvijen je kako bi vlasniku vrta dao mogućnost individualnog dizajna u boji.

Gdje se može koristiti drveni dekor?

Idealno je da se materijal koristi na otvorenom. Međutim, pogodan je i za kontejnerske biljke i zatvorene prostore.

Koliko traje dekor u boji?

Dekor u boji drveta truli mnogo sporije od malča od kore. Korištene boje ostaju stabilne tokom dužeg vremenskog perioda i gotovo se ne mijenjaju.

Polazni materijal za dekor drvenog drveta HappyGarden® je isključivo lokalno meko drvo (smreka, bor, ariš). Svježi materijal se skida s kore, drobi i potom prosijava. Tako se dobiva drvna sječka veličine zrna od 10 do 40 mm. Ta se sirovina zatim boji posebnim postupkom.

 

By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).