fbpx

Balkonsko cvijeće koje uspijeva svima

Ništa ne uljepšava balkon kao cvijeće.

Da li se oduševite kada prođete ispod balkona punih cvijeća? Možda biste i vi svoj balkon ukrasili cvijećem, ali ne znate koje vrste traže najmanje njege. Kako bismo vam pomogli kod izbora, donosimo nekoliko vrsta balkonskog cvijeća koje uvijek uspijeva.

Petunija

Jedna od najpoznatijih vrsta cvijeća s obilnim cvjetovima za uređenje balkona. Ova prepoznatljiva cvjetna krasotica dolazi u mnogo oblika i boja, bijeloj, žutoj, ružičastoj, ljubičastoj, plavoj i crvenoj, a može biti i dvobojna. Ako želite da vaše petunije budu bogate cvjetovima jednom sedmično prihranjujte ih tekućim gnojivom za petunije bogatim željezom. Cvjetaju od ranog ljeta do početka jeseni te im redovno treba kidati cvjetove koji su se osušili što im povećava cvjetanje.

Idi na proizvod

Pelergonija

Pelargonija dolazi u bijeloj, žutoj, ružičastoj, crvenoj, ljubičastoj i narandžastoj nijansi. Poznata je po svojoj otpornosti i nezahtjevnosti. Kako bi lijepo rasla, obavezno je uklanjanje ocvalih cvjetova i požutjelih listova kako se ne bi razvile bolesti. Za rast joj treba sunčano stanište, ali zaštićeno od izravnog popodnevnog sunca te propustan supstrat bogat hranjivim materijama. Dvije su osnovne grupe, puzavice i grmolike pelargonije. Puzavice imaju glatko lišće i, kao što im ime kaže, rastu u obliku puzavice. Grmolike imaju baršunasto lišće i rastu u obliku grma do visine 90 centimetara.

Idi na proizvod

Maćuhica

Maćuhica je najčešća vrsta koju vidimo posađenu na gredicama u parkovima i vrtovima. Vrlo je prepoznatljiva po specifičnoj građi cvijeta – peteročlani cvijet s dvije latice u gornjem dijelu, dvije sa strane i jednom u donjem dijelu cvijeta. Maćuhice će se uspješno održati na svakoj vrsti tla (najbolje je ono propusno) i temperaturi – bilo da su posađene na sunčanom ili sjenovitom mjestu. Jedino što im smeta su velike vrućine.

Idi na proizvod

Sunpatiens

Biljka prepuna krupnih cvjetova, lijepih i upadljivih boja, masivna. Izuzetno otporna, posebno podnosi osunčan prostor i cvjeta do mraza.  Biljka vidno pokaže potrebu za vodom, opusti listove i jednostavno traži da je zalijemo. Brzo nakon zalijevanja povrati superioran izgled i raskoš. Novi listovi i cvjetovi će prekriti stare, tako da ih u većini slučajeva nećete morati orezivati, skraćivati, jer raste u prirodno lijepom obliku.

Idi na proizvod

Begonija

Begonija je grmolika biljka krhkih, vodenastih izboja, mesnatog lišća i velikog broja cvjetova. Dolazi u bijeloj, ružičastoj i crvenoj boji, a cvjetovi su puni ili jednostavni. Listovi kod nekih sorata mogu biti bakrene boje. Potrebno im je sunčano do polusjenovito stanište te propustan supstrat bogat hranjivim tvarima. Kako bi biljka opravdala svoj latinski naziv semperflorens što znači stalno cvjetajući, potrebno ju je redovito prihranjivati. Između dvaju zalijevanja preporučuje se pustiti supstrat da se lagano posuši.

Idi na proizvod
By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).