fbpx

Vanjske grijalice – za ugodno topli ambijent na otvorenom

Terasa, vrt, bašta kafića ili restorana, balkon… nerijetko su omiljeno mjesto za boravak. Pozivaju vas da se zadržite i opustite ljeti, često se koristi za roštiljanje i mezu ili za druženje u krugu dragih ljudi. Međutim, temperatura nije uvijek predvidljiva, tako da večeri mogu biti vrlo hladne.

Da bi vi, vaša porodica i vaši gosti mogli sjediti vani čak i na nižim temperaturama, grijač za terasu je iznimno praktičan pribor za vaše vanjsko područje. Grijači osiguravaju zračenje topline za ugodne temperature i tako stvaraju prekrasnu atmosferu, bez obzira na godišnje doba. U OBI-u, takve grijalice za terasu dostupne su u različitim izvedbama. Nude se razni modeli koji se mogu koristiti kao električn ili kao plinski grijači. Obje verzije uvjeravaju različitim prednostima, a izbor uvijek ovisi o željenom području primjene i pojedinačnim zahtjevima.

Prednosti plinskih modela

Grijači na plin imaju prednost što rade neovisno o napajanju i stoga se mogu vrlo fleksibilno instalirati bilo gdje u vrtu. Najpoznatije su tzv. gljive koje se također često koriste u gastronomskim objektima. Sve više ćete pronaći i tzv. piramidalne grijače koji privlače  svojim lijepim dizajnom. Iz ekoloških razloga, međutim, treba se pobrinuti da svi modeli s pogonom na plin budu što moderniji, uz relativno niske emisije CO2.

Prednosti električnih modela

Električni vrtni grijači u usporedbi s varijantama na plin, uglavnom štede energiju. Često su cjenovno prihvatljiviji i manje težine, te lakše za rukovanja. Međutim, oni naravno ovise o priključku za napajanje strujom i stoga nisu toliko fleksibilni. Visokokvalitetni uređaji uz optimalnu sigurnost mogu – ovisno o modelu – zagrijati u različitim razinama snage. Električni grijači također se mogu naći kao praktične zidne jedinice, koje se također mogu koristiti u dobro prozračenim unutarnjim prostorima. Tako u OBI-u možete naći modele koji su idealno prilagođeni individualnim zahtjevima.

Za čuvanje se preporučuje i kupnju prikladnog zaštitnog pokrova koji učinkovito štiti grijač od vremenskih uvjeta i vlage. Vanjske grijalice možete naručiti online ili u OBI marketu, tako da ne morate brinuti o prijevozu vašeg novog uređaja.

Želite li potpuno prirodni ambijent, u OBI-u možete pronaći i Švedsku vatru ili Švedsku peć. To je izvor topline i svjetlosti iz vertikalno gorečeg drveta koje gori polako iznutra prema van. U usporedbi s logorskom vatrama ima prednost kompaktnosti kojom se omogućuje više izvora topline.

želim pogledati i unutrašnje grijalice