fbpx

Napravite originalne ukrase od betona

Za nove projekte kreativnih Solomahera OBI donosi Ultrament proizvode i inspiraciju za kreiranje rukotvorina i „uradi sam“ projekata. Želite napraviti unikatne ukrase za vaš prostor, originalne saksije, svijećnjake ili posude, savršen izbor je dekorativni beton koji možete oblikovati i bojiti po želji.

Beton nije namijenjen samo za građevinske radove. Koristite ga na kreativan i jednostavan način za stvaranje kvalitetnih dekoracija koje možete koristiti na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Predmeti izrađeni od betona su čvrsti i otporni na vanjske utjecaje, toplotu, vlagu i mraz. Sama izrada predmeta nije komplikovana i vrlo lako ga mogu koristiti kako profesionalci tako i hobisti. Obrada i oblikovanje betona je jednostavno, a materijal je idealan za lijevanje u kalupe ili modeliranje te nudi bezbroj mogućnosti dizajna. Ultrament bastel beton idealan je za izlijevanje u kalupe, a Ultrament knet za modeliranje. Za sušenje je potrebno 24 sata i vaš predmet je spreman za upotrebu.

Ultrament beton koristite tako što betonski prah pomiješate sa vodom u skladu sa uputama na ambalaži kako biste osigurali idealnu čvrstoću predmeta. Savjetujemo da zaštitite kožu i koristite rukavice prilikom pripreme betona za modeliranje. Kalupe koje koristite za modeliranje premažite uljem prije izlijevanja betona kako biste lakše uklonili isti nakon sušenje predmeta.

Beton za modeliranje možete izabrati u bijeloj i sivoj boji u količinama koje su vam potrebne i po izboru možete dodati pigment za bojenje betona. Za bolje rezultate bojenja odaberite beton u bijeloj boji. Odaberite odgovarajuće pakovanje i započnite sa kreiranjem predmeta po vašoj želji, a mi vam u nastavku donosimo savjete i ideje kako i šta izraditi od Ultrament betona.

Bezbroj je načina kako možete primijeniti beton. Koristite različite silikonske kalupe ili napravite svoj od kartona za željeni oblik. U nastavku pronađite inspiraciju šta napraviti.

Pogledajte video koji detaljno opisuje kako jednostavno koristiti Ultrament bastel beton i napravite saksiju za cvijeće.

Ultrament knet beton koristite za ručno modeliranje koje vam daje mogućnost ukrašavanja lišćem, kamenčićima i preciznu izradu detalja na predmetu. Koristite valjak kako biste dobili ravnu glatku površinu i kalup kako biste dobili željeni oblik.

By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).