fbpx

Epoksi smola

Mogućnosti dekoracije doma i stvari u njemu su posljednjih nekoliko godina uistinu nevjerovatne. Jedna od najvećih noviteta zadnjih mjeseci je upravo dekorativna epoksi smola, koja tek sada osvaja naše tržište u punom sjaju. 

Ovaj visokokvalitetni proizvod se koristi kao ukrasna smola za drvo bilo da izrađujete stolove kao što su poznati „River tables“, daske za rezanje mesa i posluživanje ili ukrasne lampe, pa sve do najsitnijeg i najunikatnijeg nakita. Svaki proizvod koji napravite je unikatan i neponovljiv, a ubacivanjem pigmenta u transparentnu smolu dobit ćete specijalne efekte koje želite postići.

River tables

daske za rezanje mesa i posluživanje

unikatni nakit

OBI epoksi smolu odlikuje iznimna fizička i hemijska otpornost te je ovaj dvokomponentni ukrasni proizvod u svojoj osnovi 100% transparentan i proziran i pored toga, ono što je vrlo važno – ne žuti tokom vremena.

Pigmente možete razlikovati i odabrati prema efektu koji želite postići. Osnovni pigmenti su pokrivni, te dolaze u prahu, pasti ili su tečni. Možete izabrati efekat biserne matice – tzv. Perla efekat, metalik efekt pigmente, florescentni pigment ili pak luminoscentni pigment koji će tokom dana apsorbirati sunčevu svjetlost, a tokom noći isijavati. Naravno neki od ovih pigmenata su odmah dostupni na stanju, dok se drugi isporučuju po narudžbi. Pored pokrivnih pigmenata, za vašu epoksi smolu možete izabrati i polupokrivne ili proizrne pigmente, koji daju boju smoli ali je ostavljaju prozirnom.

Proces rada je vrlo važan. Naizgled jednostavan proces ulijevanja može biti kompromitovan nedovoljno dobro pripremom drvene površine, slabim mješanjem ili pogrešnim omjerom korištenja A i B komponente. Pored toga, kupci često zaborave da isprate čitav proces sušenja tokom kojeg dolazi do pormjena oblika i stanja smole koje direktno utjeću na krajnji izgled proizvoda. Stoga, nemojte se ustručavati da kontaktirate OBI prodajnog savjetnika sa upitom za proceduru rada. Ovaj jednistveni proizvod može ispasti savršen kako ste i zamislili, ali uz detaljno pridržavanje uputa i procesa rada.

 

Pri radu s epoksidnom smolom izlijevanje se provodi u posebnim oblicima – kalupima. Prodaju se u trgovinama, odjelima za kreativnost. Ali troškovi takvih proizvoda obično su visoki, a raspon je mali. U ovom slučaju vlastitim rukama možete napraviti kalupe za epoksid.

OBI je tu za svaki vaš upit i poziv!
By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).