fbpx

Top 5 proizvoda za rješavanje problema sa vlagom i plijesni/buđi

Vlaga je neizostavna u svakom domu tokom svih godišnjih doba. Ona se stvara prilikom kuhanja, pranja i sušenja veša, naglih promjena temperaturu i konstantno je prisutna u domu. I sve dok je vlaga u procentima koji ne ometa normalno funkcionisanje, nema potrebe za reagovanjem. Ipak, problem nastaje kada je vlaga trajno prisutna u većem procentu i kada krene da prodire u zidove. U tom slučaju, vlaga može izazvati niz negativnih posljedica po zdravlje i sigurnost.
 
Zato, spriječite pojavu ili se riješite vlage i plijesni ili buđi u svom domu brzo i efikasno. OBI Market u svom asortimanu ima paletu proizvoda koji će vam pomoći da se riješite vlage i buđi iz vašeg životnog prostora.
 
 
Ekološki premaz protiv buđi EcoTherm premaz je proizvod najsavremenije nano-tehnologije koji omogućava da zidovi postanu tople površine na kojima ne može doći do stvaranja kondenzacije, a samim tim i do uslova za pojavu buđi.
 
Prije nanošenja premaza, zidove je potrebno očistiti brusnim papirom. Skinuti sve trošne dijelove, otprašiti površinu i oprati pomoću sredstva za uklanjanje buđi sa zidova. U zavisnosti od poroznosti zida, nanijeti 1-2 sloja prajmera za EcoTherm. OBI savjetuje da ovaj namaz protiv buđi nanosite u ljetnom periodu, ili prostoriju zagrijati grijalicom. Prije samog nanošenja premaza, obavezno na zidove nanesite prajmer EcoTherm, rastvor akrilnog veziva sa aditivima koji omogućava ravnomjerno upijanje zidova.
 
 
Kako bi se riješili vlage u prostoru,  preporučujemo Ceresit apsorber vlage Aero 360°, efikasno sredstvo u borbi protiv vlage i neprijatnih mirisa. Aero 360° je idealno sredstvo koje apsorbuje vlagu i neprijatne mirise zahvaljujući jedinstvenom principu cirkulacije zraka od 360°, i tableti sa 2 u 1 tehnologijom. Neprijatni mirisi i vlaga se hvataju za tablete zahvaljujući naprednoj tehnologiji u tabletama. Upijanjem viška vlage iz zraka Aero 360° pomaže da zaštitite Vaš dom i stvari od oštećenja.
 
 
Termopremaz za zidove je jedan od proizvoda koji vam može pomoći u rješavanju vlage u domu. Superconfort je paropropusna zidna boja na bazi
vode, karakterizirana sa niskim koeficijentom termičke provodljivosti. Ta karakteristika proizlazi iz prisutnosti specijalnih staklenih šupljih mikrokuglica.
Proizvod, koji je po estetskom izgledu sličan običnimparopropusnim bojama, poboljšava termičku izolaciju podloge, spriječavajući na taj način stvaranje kondenze, koju stvara razlika u temperaturi između podloge i zraka u
prostoriji. Površina koja je obrađena ovim termo premazom toplija je do 5°C od one koja nije premazana. Efikasno onemogućava da se na tretiranim mjestima pojavi kondenzacija. Ako je već postojala buđ na zidu, preporučuje se nanošenje termo izolacijske boje u pojasu širem za oko 20 cm od prethodno zahvaćene površine.
 
 
Ako ste već u svom domu imali problema sa vlagom i buđi, obavezno za krečenje zidova izaberite kvalitetnu disperzivnu boju otpornu na buđ. Preporučujemo Jupol Citro unutrašnja boja otporna na plijesni koja je na bazi akrilnih veziva. Koristi se za dekoraciju i zaštitu svih vrsta unutrašnjih površina , dobro prianja za podlogu, ima odličnu pokrivnu moć, izrazitu bjelinu, paropropusnost i otpornost na vlažno brisanje. Boja je bijela, ali se može tonirati i nijansirati u željene nijanse.
 
 
Riješite se buđi nekim od sprejeva iz našeg asortimana. Sprej off odstranjivač buđi u spreju efikasno suzbija bakterije i gljivice  nakon nanošenja. Specijalno formulirano sredstvo za odstranjivanje plijesni, algi i gljivica sa vanjskih i unutrašnjih zidnih, drvenih, betonskih površina, kao i kamena, te površina obrađenih bojama, lakovima, žbukama. Ovo sredstvo protiv plijesni dezinficira površine i pruža dugotrajnu zaštitu. Spray off se može koristiti na malim dijelovima površine zaražene s zidnom plijesni. Također, u ponudi imamo i Ultrament sredstvo za odstranjivanje plijesni, idealno je za dezinfekciju plijesni i plijesni bez klora i bez mirisa, štiti od ponovnog rasta plijesni i Idealno je za dnevne sobe, spavaće sobe i dječje sobe. 
 
 
By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).