- Želiš li sve? Kombinovani roštilj kombinuje plinski roštilj, roštilj na drveni ugljen i smoker u samo jednom uređaju
- Visokokvalitetne rešetke za roštilj od livenog gvožđa
- Plinska ploča za kuhanje za pripremu umaka i priloga
- Jednostavan za korištenje i kontrolu
Plin, ugalj ili smoker – ne želite da odlučujete? Želiš li sve? Uz Jamestown Dean kombinovani roštilj, sve vaše želje će biti ispunjene! Sa ovim roštiljem možete peći, dimiti, pržiti, kuhati na pari ili kuhati. Uz kombinovani roštilj možete savršeno pripremiti svako jelo, bilo da je u pitanju odrezak, dinstano meso ili dimljena riba! Ovo pretvara vaš vrt u XXL kuhinju na otvorenom.
Za sve koji žele više: kombinovani roštilj Jamestown Dean
Kombinovani roštilj Jamestown Dean ima potpuno odvojene posude za vatru: plinski roštilj, roštilj na drveni ugalj, smoker i plinsku površinu za kuhanje. Nijedna vrsta roštilja nije zanemarena. Rešetke za roštilj su izrađene od visokokvalitetnog lijevanog željeza za optimalno održavanje toplote. Dvije komore za roštilj na drveni ugljen i plin imaju termometar na poklopcu tako da možete pratiti temperaturu bez potrebe da otvarate poklopac. Kombinovani roštilj je mobilan zahvaljujući četiri točka.
Različite metode pečenja pretvaraju vaš roštilj u gozbu
Želite osjetiti aromu uglja? U to će vas sigurno uvjeriti prostor za ugalj s površinom roštilja 43 cm x 42,7 cm. Odlikuje ga nivo uglja podesiv po visini. Uređaj za podizanje u 6 nivoa i klizač za ventilaciju omogućavaju vam optimalnu kontrolu temperature roštilja. U zavisnosti od toga koliko je žar udaljen od rešetke za roštilj, temperatura hrane se mijenja. Da li biste radije počeli da pečete brzo i da li biste željeli da bude zgodno, jednostavno i još uvijek super ukusno? Zatim koristite praktičan prostor za roštilj na plin, koji ima tri odvojena plamenika od nehrđajućeg čelika. Plamenici se mogu samostalno upaliti i podesiti na željeni intenzitet. Posuda za kapanje masti koja se može ukloniti garantuje čišćenje bez napora. Plinski roštilj nudi vam i dovoljno mjesta za odreske, kobasice ili pljeskavice. Uz dimnu komoru kombinovanog uređaja, vaša hrana sa roštilja se peče lagano. To znači da zadržava sočnu konzistenciju i ima ukusan, dimljeni ukus. Dimna komora je ukupnih dimenzija 35 x 35,5 cm i omogućava tretiranje toplim ili hladnim dimom. Meso, riba, povrće, kobasice ili sir dobijaju poseban štih i finoću. Dodatna plinska ploča za kuhanje snage 3200 W pomaže vam da lako pripremite priloge ili umake.
Tri vrste dimljenja
Hrana pripremljena u dimnoj komori ostaje sočna i zadržava svoj ukus. Komora za dimljenje je pogodna za dimljenje toplim ili hladnim dimom. Na temperaturi od 60-120°C dimljenje vrelim dimom traje oko 3 sata, idealno za pastrmku ili povrće. Na temperaturi od 30-50 °C možete pripremiti npr. sočno meso ili feta sir. Dimljenje hladnim dimom odvija se nekoliko dana na temperaturi od 15-25 °C i pogodno je za pripremu ribe, posebno lososa, mesa kao što je šunka ili dimljeni sir.
Jamestown – Probajte nešto drugačije
Roštilj je originalan. Roštiljanje nije velika predstava, već samo dobar provod. Sve što vam treba su dobri prijatelji, porodica, dobri sastojci – i dobar roštilj. Zato Jamestown postoji: brend roštilja za znalce i poznavaoce.
Recenzije
Još nema recenzija.