fbpx

Ultimativni vodič roštiljanja za Solomahere!

Dani su sve topliji i vedriji, iskoristite ljetno vrijeme da provodite što više vremena na otvorenom i uživate u prirodi.

Roštiljanje sa porodicom i prijateljima može biti nezaboravno iskustvo, a učinit će dan bogatim i ispunjenim na najljepši mogući način.
Okupite porodicu i prijatelje na roštilj i pripremite nezaboravno druženje!

Da bi roštiljanje bilo ugodnije, za sve Solomahere, pripremili smo ultimativni vodič roštiljanja:

Kako odabrati najbolji roštilj?

Da biste odabrali odgovarajući roštilj, potrebno je da razmislite šta planirate pripremati, koliko često i za koga. Na taj način možete pronaći roštilj odgovarajuće veličine i karakteristika.

Osim veličine samog roštilja, pazite i na razmak među rešetkama. Ako ćete peći velike komade mesa, nema problema. Ipak, ako volite grillovati manje meso i povrće, lako mogu propasti kroz rešetke ako je razmak između njih prevelik.

Vrste roštilja

 • Roštilj na ugalj – Karakterističan je po autentičnom okusu i mirisu pečenog mesa. Dostupni su u okruglom i kvadratnom obliku, sa dugim i kratkim nogarama koje možete postaviti na odgovarajuću radnu visinu. Određeni modeli su i na točkićima koje su lakši za pomjeranje, dok se neki mogu rastaviti na male dijelove, pa ih je lakše premjestiti sa jednog mjesta na drugo.
 • Plinski roštilj – Prednost kuhanja na plinskom roštilju je brzina, jer se puno brže ugrije nego roštilj na ugalj. Većina plinskih roštilja stoji na nogama sa točkićima i može se pomicati, što je vrlo praktično za korištenje na različitim mjestima.
  Ovi roštilji se međusobno razlikuju jedan od drugog po tehnici pečenja – jedni funkcionišu uz direktan kontakt, a drugi putem zagrijane ploče.
  Ako namjeravate često koristiti roštilj za pripremu ručka, plinski roštilj je najbolji izbor.

 • Električni roštilj – Električni roštilj se može naći u različitim veličinama, sa različitim funkcijama, tako da su pogodni za kuhanje na otvorenom kao i u stanu. Glavna prednost električnih roštilja
  je u tome da kao i plinski, omogućavaju upotrebu u zatvorenom prostoru jer prilikom roštiljanja nema toliko dima.  Na električnom roštilju, kao i na roštilju na ugalj, pečemo meso, ribu, povrće,
  zato je bitno da se ploča na kojoj pečemo brzo ugrije i da je jako vruća. To prvenstveno zavisi od snage roštilja, tako da prije kupovine ove vrste roštilja je potrebno da provjerite snagu.

 • Betonski roštilji – Ako imate dovoljno prostora u vrtu i volite jela sa roštilja, vrtni roštilj ili kamin je pravo rješenje! Vrtni roštilj, također može biti u potpunosti solomaherski projekat. Možete birati želite li kamen ili metalne ploče, željene dimnezije i oblik.

Naši prijedlozi roštilja za nezaboravno roštiljanje: 

Smoker Jamestown ALDON

Mobilni roštilj na ugalj za roštiljanje, dimljenje/sušenje i kuhanje. Dvokomorni sistem roštilja. Izrađen od čelika, težina cca. 26kg. Dvodijelni roštilj od lijevanog željeza (glavna komora) i emajliranog ložišta (sušnica).
Kromiran, poklopac sa termometrom i bočna polica za odlaganje. Ventilacijski zatvarači za reguliranje intenziteta topline i dima.

Betonski roštilj Olio

Obradujte svoje najbliže sa savršeno pripremljenim roštiljem u betonskom vrtnom kaminu modernog dizajna. Roštilj težine cca. 500 kg, izrađen od kvalitetnog betona s mogućnošću podešavanja rešetke.
Betonski roštilji se idealno uklapaju u različite vrtne ambijente i dugotrajni su. Pokažite svoje rošiljsko umjeće. 

Plinski roštilj Weber Spirit E-320

Plinski roštilj budućnosti potpuno novog dizajna. Optimalna raspodjela toplote i velika površina za roštiljanje. Tri odvojena plamenika i čvrste police čine Spirit najboljim za outdoor kuhinju.
Elektronsko paljenje i Crossover sistem paljenja plamenika oduševit će svakog Solomahera!

U OBI marketu možete pronaći bogati izbor različitih modela raznih proizvođača roštilja. Iz bogate ponude izdvajamo Weber, Landman, Jamestown i CMI po fantastičnim akcijskim cijenama! Nudimo i velik izbor opreme i pribora za roštiljanje.
Posjetite OBI market i pronađite najbolju vrijednost za svoj novac i nabavite kvalitetni roštilj. 

Roštilji

%

Pribor i dodaci za roštiljanje

Pribor i dodaci za roštilj

Weber Kocke za potpalu

11,90 KM
%

Pribor i dodaci za roštilj

Barska stolica Cannes h78 cm

105,90 KM 79,90 KM

Pribor i dodaci za roštilj

Weber tava

169,90 KM

Pribor i dodaci za roštilj

LUX CMI kamenje lave

15,90 KM

Pribor i dodaci za roštilj

LUX Mijeh za roštilj

21,90 KM
Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ovog sajta se slažete sa korištenjem kolačića (cookies).